KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA
Ingredience: květák, voda, 2 lžičky polohrubé mouky, 1 šálku mléka.
Postup: Uvaříme nadrobno nakrájený květák, přilijeme mléko a vaříme. Zaprášíme moukou.
ZELENINOVÁ KAŠE
Ingredience: brambory, mrkev, drůbeží maso, pomerančová šťáva.
Postup: Mrkev nakrájíme na malé kousky a společně s masem podusíme. Přidáme uvařený brambor a rozmixujeme na kaši. Zředíme pomerančovou šťávou.
JABLEČNÁ SVAČINKA
Ingredience: jablko, banán, cukrářský piškot, lžička bílého jogurtu.
Postup: Nastrouháme jablko, banán, cukrářský piškot a přidáme lžičku bílého jogurtu. Vše dobře smícháme.
RECEPTY S NESTLÉ
KŘEHKÉ OPLATKY
Ingredience: 200g pšeničné mouky, 125g oleje, 50g Nestlé Sinlac, 2 lžíce hruškového pyré.
Postup: Smísíme mouku a Nestlé Sinlac, zapracujeme olej, přidáme hruškové pyré. Bez přidání tekutiny zpracujeme v hladké těsto, půl hodiny necháme odležet v chladničce. Poté vyválíme na válu posypaném moukou a podle libosti vytvoříme z těsta obdélníčky nebo jiné tvary. Každý kus propíchneme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 C 15-20 minut, dokud se oplatky nepropečou a nezezlátnou.
BANÁNOVÉ HALUŠKY
Ingredience: 3 lžičky rozmačkaného banánu, 5 lžiček kojenecké vody, 2 vrchovaté lžíce Nestlé Sinlac, 2 lžičky nemléčné Nestlé Moje první kaše, 2 lžičky Solamylu.
Postup: Nestlé Sinlac smícháme s vodou, přidáme ostatní komponenty a opatrně promícháme. V malém hrnci uvaříme vodu. Malé halušky vytvoříme vléváním tenkého pramene hmoty do vařící vody. Občas zamícháme, aby se halušky neslepily. Vaříme 1-2 minuty, vylijeme na sítko a necháme odkapat.
OMÁČKA ZE SUŠENÉHO OVOCE
Ingredience: 25g Nestlé Sinlac, 50ml vody, 3 křížaly
Postup: Sušené ovoce namočíme na půl hodiny do vlažné vody. Poté rozmixujeme s 20ml vody, ve které bylo ovoce namočené. Prášek Sinlac a vodu rozmísíme bez hrudek, smícháme sinlacové pyré a ovocný mix, podle potřeby dochutíme jablečnou nebo hruškovou šťávou. Podáváme s ovocem nebo ovocným pyré.
RYBÍ FAŠÍRKY
Ingredience: 2 lžičky vody, 1 lžíce Nestlé Sinlac, 3 vrchovaté lžíce vařeného rybího masa bez kostí.
Postup: Rozmícháme Nestlé Sinlac ve vodě, přidáme do masa a uhněteme. Ze vzniklé hmoty utvoříme malé rybí prsty. Můžeme je ještě obalit v nemléčné Nestlé Moje první kaše a opéct dozlatova na pánvi nebo v troubě.
VIŠŇOVÉ PŘEKVAPENÍ
Ingredience: 50ml kojenecké vody, 1 plochá lžíce Nestlé Sinlac, 4 ploché lžíce nemléčné Nestlé Moje první kaše, 2 ploché lžíce Solamylu, 1ml olivového oleje, 5 višní (je možné použít i jiné ovoce).
Postup: Smícháme Nestlé Sinlac s vodou, přidáme ostatní komponenty a připravíme těsto. Z něj vytvoříme placky, na každou položíme kousek vypeckované višně a zabalíme jako knedlíček. Vhodíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.