Arrow backLanguage
10-12 měsíců
Svačina
Recept
Add this post to favorites

Vánoční perníčky z kaše Sinlac

Jednoduchý
25minut

Vánoční cukroví vytvořené ze speciální kaše Sinlac. Cukroví je bezlepkové a bezlaktózové.

Přísady

  • 150 g rýžové mouky
  • 100 g Sinlac
  • 250 g rozpuštěného medu
  • 1 žloutek
  • větší špetka soli
  • 1 lžíce kakaa
  • na špičku lžičky jedlá soda
  • lžíce perníkového koření

Krok po kroku

  • 20minut
    Příprava
  • 5minut
    Vaření
  • 25minut
    Celkový čas
  • Nejdříve smícháme suché ingredience, poté přidáme mokré a vše pořádně promícháme.

  • Těsto dáme na noc do lednice, aby si odpočalo.

  • Druhý den těsto rozválíme na 3-4 mm a můžeme vykrajovat. Vykrojené těsto potřeme zbylým bílkem smíchaným s 1 vajíčkem. V troubě na horkovzduch na 170°C necháme, dokud lehce nevyběhnou a lehce nezezlátnou. Počkáme, až perníčky vychladnou a můžeme se pustit do zdobení.