Voňavé srdiečka s domácim ríbezlovým džemom
Prísady
• 100 g hladkej múky
• 100 g celozrnnej múky
• 150 g zmäknutej Hery
• 50 g práškového cukru
• 2 žĺtky ríbezľový lekvár (odporúčame domáci a tak správne kyslý)
Krok po kroku
-
Všechny ingredience promíchejte, vypracujte hladké těsto, které nechte asi půl hodiny odpočinout v chladu.
-
Vyválejte těsto na 3mm silný plát a vykrajujte z něj srdíčka různé velikosti.
-
Přemístěte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 °C a pečte asi 12 minut do zlatova.
-
Po upečení horká srdíčka nechte vychladnout.
-
Poté menší i větší srdíčka spojte marmeládou.
pre dni, kedy nestihnete nič uvariť :-)