Vianočné perníčky z kaše Sinlac
Prísady
- 150 g ryžovej múky
100 g Sinlac
250 g rozpusteného medu
1 žĺtok
väčšia štipka soli
1 lyžica kakaa
na špičku lyžičky jedlá sóda
lyžice perníkového korenia
Krok po kroku
-
Nejdříve smícháme suché ingredience, poté přidáme mokré a vše pořádně promícháme.
-
Těsto dáme na noc do lednice, aby si odpočalo.
-
Druhý den těsto rozválíme na 3-4 mm a můžeme vykrajovat. Vykrojené těsto potřeme zbylým bílkem smíchaným s 1 vajíčkem. V troubě na horkovzduch na 170°C necháme, dokud lehce nevyběhnou a lehce nezezlátnou. Počkáme, až perníčky vychladnou a můžeme se pustit do zdobení.
pre dni, kedy nestihnete nič uvariť :-)